ochelari pentru copii

Cum alegi cele mai cool rame de ochelari pentru copilul tău?

Ajută-ți copilul să-și poarte cu plăcere ochelarii

 

Pentru cei mici, vestea că este necesar să poarte ochelari de corecție a vederii este departe una care să le aducă încântare. Primul gând va fugi la colegii și prietenii care sigur vor râde de mine. Apoi, apare gandul legat de neplăcerea de a se obișnui să poarte un corp străin care îi va incomoda la joacă și la celelalte activități. Puțin probabil că își vor canaliza energia în gândul că noile achiziții îi vor aduce și o sumă de beneficii. Acesta este rolul echipei Thera Optic Med! Să facem noua realitate una plăcută, ușor de asimilat și integrat în obișnuințele celor mici, dar și să îi responsabilizăm. Iată câteva lucruri pe care le poți avea în vedere atunci cand alegi ochelari pentru copii, dar si în acest proces de tranziție:

Modelul ramelor de ochelari pentru copii

Ca si adulti, ne alegem ramele după o serie de repere destul de obiective, tehnice chiar. Forma feței, culoarea și lungimea părului, felul în care se asortează la ce purtăm de obicei, mesajul pe care dorim să îl transmitem public cu ajutorul acestui accesoriu etc. Cei mici vor alege doar după starea de moment. Și este important să fie astfel. Va fi prima mică victorie în acest proces. Colorate, rotunde, pătrate, cu imprimeuri sau personaje din desene animate, atâta timp cât va alege el, vor spori șansele să îi și poarte și să nu se rușineze în fața colegilor, ba chiar să pară cool. Faceți din activitatea de selecție a ramelor o distracție, lăsați-i să încerce câte vor până vor fi mulțumiți. Sau până se vor plictisi și vor alege ceva.

ochelari pentru copii

Opțiunea clip-on

Alternativ, îi puteți da celui mic și opțiunea de a alege un model de ramă clip-on. Cu ajutorul acestui tip de rama, poate transforma rapid ochelarii de școală, într-o pereche de ochelari de soare super cool. Impactul asupra prietenilor va fi și mai mare, șansele de a-i purta sporind și ele.

Materialul ramelor de ochelari pentru copii

Nu degeaba există ochelari pentru copii, special concepuți. Dincolo de dimensiunile adaptate feței lor, sunt realizați din materiale rezistente. Cu precădere, materialul este din plastic sau silicon, fără colțuri ascuțite, sunt foarte flexibili și rezistenți la șoc. Similar, lentilele ar trebui să fie și ele din plastic sau policarbonat deoarece, în mod inevitabil se vor sparge rapid. Asigurați-vă că le sunt comozi, că nu pun presiune în spatele urechilor, că nu le sunt mici și că nu îi jenează în vreun fel.

Întreținerea ramelor

Noua obișnuință poate veni și cu o doză de responsabilizare pentru cel mic. Trebuie să îl învățăm cum să aibă grijă unde îi pune, cum îi curăță și îngrijește, cum îi ferește de zgârieturi. Alternativ, se poate opta și pentru aplicarea unui tratament de durificare, împotriva zgârieturilor. În cazul în care dioptriile sunt mari și cel mic nu se poate descurca fără ochelari, se recomandă achiziționarea unei perechi de rezervă. Daca perechea de ochelari se deteriorează, iar cel mic nu își mai poate desfășura activitățile normale, va trebui sa aiba o alta de rezerva.

Alegerea ramelor de ochelari pentru copii necesită răbdare și adaptare la capacitatea lor de înțelegere a acestei nevoi. Aspectul estetic va prima, cele mai cool rame sunt acelea care nu îl fac să se simtă prost în fața prietenilor. Este important să îl încurajăm și susținem în alegerea lui și să îl complimentăm constant, pentru a nu ceda cu ușurință. Copilul trebuie să fie mândru de noul lui accesoriu, nu stânjenit de el. Luați în calcul faptul că evoluția lui este însoțită de schimbări bruște. Ceva ce îi place astăzi i se va putea părea caraghios și pueril în scurt timp. Lucru care se poate întâmpla și în cazul ramelor. Important este să îl ajutăm să se împrietenească cu ideea, să o accepte și să o integreze în lumea lui. De acolo, orice ramă de ochelari îi va putea părea cool!

Echipa Thera Optic Med este alături de dumneavoastră! Venim cu sfaturi practice și îndrumare în alegerea ramelor si lentilelor pentru copii. Indiferent că alegeți să veniți în cabinetul nostru din Sibiu  sau telefonic veți primi cele mai bune și sincere sfaturi. Cabinetul Thera Optic Med are peste 200 de modele de rame de ochelari pentru copii, din materiale concepute special pentru confortul copilului dumneavoastră.

Distribuie Articolul

Acest site foloseste cookie-uri si poate colecta anumite date personale in scopuri comerciale, pentru mai multe detalii accesati pagina de Definitii si Termeni.

preloader