Untitled design (49)

Lentile de contact multifocale

Oferă ochilor tăi șansa de a alege cum vor să vadă

 

Lentile de contact multifocale – o alternativă tot mai des adoptată în detrimentul purtării ochelarilor de vedere. Acestea se așază discret direct pe ochi, motiv pentru care pot fi considerate o opțiune mai elegantă. Nu se aburesc, permit purtarea ochelarilor de soare si lărgesc spectrul vizual prin mărirea zonei de vedere periferică. Sunt preferate cu precădere de cei care practică sporturi și care ar putea fi incomodați de ochelari. Cu toate acestea, nu oricine este confortabil cu această schimbare și nu oricine le poate integra în mod natural. Pusul și scosul lor, obișnuința cu un corp străin pe ochi, sunt aspecte care trebuie luate în calculul purtarii lentilelor.

La cabinetul Thera Optic Med din Sibiu, îți oferim ocazia, timpul de a decide dacă această schimbare este pentru tine. În funcție de nevoia identificată, în primă fază comandăm o serie de lentile de probă, pentru ca tu să poți vedea cât de confortabil este acest nou stil de viață. Noi îți vom fi alături și îți vom oferi îndrumare pe întreaga perioadă de probă.

Beneficii

Folosirea lentilelor multifocale reprezintă o etapă, la care mai orice purtător de ochelari va ajunge, după o anumită vârstă. Dacă de la naștere și până într-un anume punct, actiunile corpului nostru sunt progresive, dintr-un anume moment ele devin regresive. Astfel, va avea nevoie de noi să îl ajutăm să își susțină funcțiile. Aceste lentile sunt recomandate, cu precădere, persoanelor trecute de 40 de ani. Acesta este momentul în care cristalinul începe să își piardă gradul din elasticitate, devenind tot mai rigid. Iar această curbă este una care accelerează rapid și dă naștere presbiopiei. Primele semne de presbiopie sunt incapacitatea de a citi texte cu scris mic și nevoia de a apropia/depărta succesiv textul. Acest lucru se intampla pentru a găsi lumina potrivită și unghiul optim de focalizare.

Lentilele multifocale reprezintă soluția cea mai la îndemână recomandată de specialiști în cadrul acestei afecțiuni. Deoarece ele sunt capabile să asigure o tranziție ușoară între planul îndepărtat și cel de apropiere, nu veti suferi neclarități în planul intermediar. Cu ajutorul acestora, nu mai este nevoie să schimbi mai multe perechi de ochelar sau să miști capul în diverse poziții odată ce schimbi focusul de pe un obiect pe altul, iar vederea ta va fi simțitor îmbunătățită.

 

Componenta lentilelor de contact multifocale.

 Lentilele de contact multifocale au în componență o serie de cercuri concentrice, pentru vederea la apropiere și la distanță. Acestea sunt așezate alternativ, începând din zona centrală, care este destinată vederii la distanță. În felul acesta, se produc 2 imagini care se suprapun, iar sistemul nervos o alege pe cea potrivită în funcție de situație. Există numeroase motive pentru care această alegere poate oferi confortul mult visat ochilor tăi, care se vor simți, din nou, tineri. Cu toate acestea, se recomandă o perioadă de probă și de acomodare, pentru a vedea dacă această soluție este potrivită pentru tine.

Te așteptăm la Thera Optic Med din Sibiu pentru a-ți oferi consiliere de specialitate. In cabinetul nostru oftalmologic facem determinarea tipului de lentile de contact multifocale potrivite nevoilor tale. Iti vom arata care este procesul de aplicare, scoatere și îngrijire a lor, într-un mod cât mai corect și mai sănătos pentru ochii tăi. Oferă ocazia ochilor tăi să vadă tot, dar să aleagă modul în care le este confortabil să o facă.

Distribuie Articolul

Acest site foloseste cookie-uri si poate colecta anumite date personale in scopuri comerciale, pentru mai multe detalii accesati pagina de Definitii si Termeni.

preloader