WhatsApp Image 2023-12-13 at 14.04.06 (1)

Pericolele lentilelor de ochelari din materiale de proastă calitate la copiii sportivi

Salutare, dragi cititori!

Sunt Diana, tehnician optometrist în cadrul cabinetului Thera Optic Med. Aș dori să împărtășesc cu voi o experiență recentă care mi-a atras atenția și m-a făcut să reflectez profund asupra siguranței ochilor noștri, în special în contextul activităților sportive.

Într-o zi, o tânără a intrat în cabinet împreună cu mama ei pentru a reface o pereche de ochelari. Acest lucru s-a întamplat în urma unui accident la volei în care a primit un cot în ochelari. Îmi povestesc că în urma impactului, lentila s-a spart, în timp ce rama ochelarilor rămăsese aparent intactă, așa că intenționam să montăm lentilele noi pe aceeași ramă.

Cu toate acestea, situația a luat o întorsătură surprinzătoare. Deoarece lentila dreaptă era încă într-o stare vizibilă bună, am hotărât să o scoatem din ramă și să o supun unei presiuni moderate pentru a evalua rezistența sa. A fost pentru prima dată când am văzut o lentilă spartă și o ramă aparent intactă.

Și iată surpriza – lentila s-a spart în mai multe bucăți mici și mari în mâinile mele. Această situație m-a pus pe gânduri, mai ales când am constatat că lentilele erau realizate din plastic.

De îndată ce  mi-am revenit din soc, am adus o lentilă din stocul nostru și am aplicat o presiune mult mai mare. Din fericire, aceasta nu s-a spart.

 

Si acum, de ce consider că această experiență este atât de relevantă?

Fiul meu practică sport și poartă ochelari în timpul antrenamentelor. Totodata, în cabinetul nostru, peste 60% dintre pacienți sunt copii mici și mari, expuși în mod constant pericolelor obișnuite.

Această întâmplare mi-a subliniat importanța alegerii lentilelor de calitate și a unei atenții sporite asupra siguranței ochilor, mai ales în situațiile în care activitatea fizică și sportul devin o parte esențială a vieții noastre.

Este vital să fim conștienți de calitatea lentilelor pe care le alegem pentru ochelarii noștri, pentru că, la urma urmei, vederea clară și siguranța ochilor noștri merită cea mai bună protecție. Așadar, să fim cu toții atenți și să ne asigurăm că alegerile noastre în materie de ochelari reflectă cu adevărat importanța pe care o acordăm sănătății ochilor noștri și a celor dragi nouă.

Cu gânduri de vedere clară și în siguranță,

Diana

Cum să alegem lentile de ochelari rezistente

Performanța sportivă și siguranța sunt direct legate de o vedere clară. Existența radiațiilor ultraviolete și a altor factori externi subliniază necesitatea unei protecții oculare adecvate pentru copiii noștri.

Lentilele de proastă calitate sunt predispuse la spargere și pot reprezenta un pericol iminent în timpul activităților sportive. Un impact mai puternic sau chiar o simplă cădere pot duce la spargerea lentilelor, punând în pericol ochii copiilor.

În sporturi precum fotbalul sau baschetul, unde contactul fizic este inevitabil, lentilele fragile pot aduce riscuri semnificative. O lentilă spartă poate cauza leziuni oculare grave, afectând nu doar performanța sportivă, ci și sănătatea generală a copiilor.

Ce trebuie sa luam in considerare?

  • Durabilitatea materialului: Alegerea unor lentile rezistente este crucială pentru a evita riscurile legate de spargere. Lentilele din materiale de calitate superioară oferă o protecție mai bună în caz de impact.

  • Testele de calitate: Optați pentru lentile care au trecut prin teste riguroase de rezistență și conformitate cu standardele industriale.

  • Consultarea unui specialist: Un optometrist va poate oferi sfaturi cu privire la lentilele potrivite pentru activitățile sportive ale copilului dvs.

Distribuie Articolul

Acest site foloseste cookie-uri si poate colecta anumite date personale in scopuri comerciale, pentru mai multe detalii accesati pagina de Definitii si Termeni.

preloader