Imagine WhatsApp 2024-06-28 la 14.42.28_21d01030

Lentilele Progresive: pentru o vedere clară atât de aproape, cât și la distanță!

Acestea reprezintă o soluție modernă și eficientă pentru persoanele care au nevoie de corecție vizuală atât la distanță, cât și de aproape. Spre deosebire de cele bifocale sau trifocale, lentilele progresive oferă o tranziție lină între diferite dioptrii, fără linii vizibile pe lentile. În acest articol, vom explora avantajele și dezavantajele acestor lentile, precum și cine ar trebui să le poarte.

Avantaje și dezavantaje.

Principalul avantaj al lentilelor progresive este capacitatea de a oferi o vedere clară și continuă de la distanță până la aproape. Acest lucru elimină nevoia de a schimba ochelarii pentru diferite activități, cum ar fi cititul sau condusul.

Acestea nu au linii vizibile, spre deosebire de bifocale și trifocale. Acest aspect conferă ochelarilor un aspect mai modern și mai atrăgător. Tranzițiile linie între diferitele zone de corecție vizuală fac ca utilizarea acestor lentile să fie mai confortabilă. Lucru care permite ochilor să se adapteze mai ușor la schimbările de distanță, reducând oboseala oculară.

Printre dezavantajele purtării lentilelor progresive, cel mai important este perioada de adaptare. Purtătorii pot avea nevoie de câteva zile sau chiar săptămâni pentru a se obișnui cu noile lentile, experimentând uneori amețeli sau senzația de dezechilibru. Un alt dezavantaj important de menționat este apariția unor distorsiuni vizuale la marginile lentilelor, ce poate fi deranjant până la adaptare. Și nu în ultimul rând – costurile. Acestea sunt, în general, mai scumpe decât cele bifocale din cauza tehnologiei avansate folosite în fabricarea lor.

Cine este predispus să poarte lentile progresive?

Acestea sunt ideale pentru persoanele de peste 40 de ani care suferă de prezbiopie, o afecțiune ce afectează capacitatea de a vedea clar obiectele apropiate. De asemenea, sunt potrivite pentru oricine are nevoie de corecție vizuală atât la distanță, cât și la aproape, indiferent de vârstă. Persoanele active, care au nevoie de o soluție flexibilă pentru diferite activități zilnice, vor găsi aceste lentile extrem de benefice.

În concluzie, lentilele progresive oferă o serie de avantaje semnificative, însă este important ca pacienții purtători să fie conștienți de potențialele dezavantaje și de perioada de adaptare necesară. Cu toate acestea, pentru cei care doresc o vedere clară și continuă la toate distanțele, lentilele progresive reprezintă o alegere excelentă.

Distribuie Articolul

Acest site foloseste cookie-uri si poate colecta anumite date personale in scopuri comerciale, pentru mai multe detalii accesati pagina de Definitii si Termeni.

preloader