DSC_4584

Clip-On și ești gata într-o clipă!

Ramele Clip-On, mereu gata de acțiune

De-a lungul timpului, purtătorii de ochelari de vedere, cu precădere pentru miopie, au fost dezavantajați în zilele însorite. Si asta din cauza imposibilității de a-și pune ochii la adăpost de razele soarelui. Oare câți dintre ei nu și-au spus, cel puțin o dată (și, cine știe câți nu au și încercat să o facă!) „oare ce-ar fi dacă mi-aș pune ochelarii de soare peste cei de vedere?!”. Exact, oare ce ar fi? Ramele clip-on au venit cu răspunsul și l-au transformat într-un trend la îndemână, accesibil, chic, versatil.   

Beneficii

Ramele clip-on vin cu beneficiile ambelor tipuri de rame. Sunt interschimbabile într-o clipă, printr-o singură mișcare, datorită sistemului de prindere magnetic. Cu alte cuvinte, ramele clip-on sunt ochelari de vedere, care, la nevoie se pot schimba în ochelari în soare. Acest lucru se realizeaza prin atașarea unei fețe de tip parasolar, polarizată și cu protecție UV. O astfel de ramă poate avea un parasolar standard sau chiar mai multe, în diverse culori, în funcție de model și de producător. Dacă dorești o versatilitate chiar și mai mare, poți căuta opțiuni care oferă nu doar o ramă de soare, ci și o ramă de tip oglindă, o alta specială pentru condus și alta care oferă protecție în fața calculatorului.

Aceste lentile polarizate asigură o protecție totală pentru ochii tăi si protejează împotriva razelor UV. Totodata, direcționează lumina orbitoare care se reflectă în mod natural pe suprafețe plane, pe parbrizul mașinii sau pe zăpadă. Face toate aceste lucruri în timp ce ochii păstrează claritatea vederii oferită de lentila de corecție. Ramele de tip clip-on sunt, probabil cea mai potrivită alternativă pe care o are un purtător de ochelari de vedere. Pe timp însorit, cea mai simplă și mai la îndemână.

Realizarea unei perechi suplimentare de ochelari de soare cu dioptrii presupune un cost mult mai mare, alături de o pereche în plus de ochelari pe care trebuie să o ai mereu la tine. Mai mult decât atât, procesul de trecere între cele 2 perechi nu este nici pe departe atât de rapid și la îndemână. Gândește-te la momentele în care intri într-un spațiu închis sau când ai nevoie urgent de ochelarii de soare în timp ce conduci. În cazul celeilalte alternative, lentilele heliomate, puterea ta de decizie asupra momentului în care dorești sau nu dorești să porți ochelari de soare este inexistentă. Mai mult decât atât, lentilele nu au capacitatea de a-și schimba „starea” atât de rapid pe cât o face vremea.

Materiale folosite

Modelele de rame clip-on sunt variate, iar colecțiile se îmbogățesc în fiecare an.  Plastic, metal, combinații între acestea și chiar ultem, un material similar cu plasticul, dar foarte rezistent și extrem de ușor. Există modele variate atât pentru femei, cât și pentru bărbați și copii. De asemenea, metodele de prindere a parasolarului variază și ele, de la clips, prindere metalică sau prindere prin presare. Singura ta grijă, este să nu uiți să ai mereu la îndemână fața interschimbabilă în poșetă, buzunar sau mașină.

Dincolo de beneficiul estetic, ochelarii de soare sunt mai mult decât un accesoriu. Au devenit un element aproape indispensabil pe care, dacă nu îl apreciem în mod deosebit când îl purtăm. Cu siguranță îi înțelegem importanța atunci când suntem nevoiți să ne lipsim de el. Datorită ramelor inteligente și versatile de tip clip-on nu mai trebuie să îți faci griji pentru acest aspect. Ochii tăi vor avea protecție și claritate într-o clipă!

Distribuie Articolul

Acest site foloseste cookie-uri si poate colecta anumite date personale in scopuri comerciale, pentru mai multe detalii accesati pagina de Definitii si Termeni.

preloader