faf3b4_d51630c4a18a48cda48ad3328d1c9762_mv2

Crizal Prevencia

Crizal Prevencia crește performanțele lentilelor, filtrând lumina UV și lumina albastră dăunătoare și lăsând lumina esențială să treacă – protecție împotriva luminii nocive, zi de zi.

Razele de lumină nocive pot fi periculoase pentru ochi, la fel cum sunt pentru piele, acumulându-se de-a lungul vieții, accelerând îmbătrânirea ochilor și apariția cataractei. Lumina albastră-violet a fost recent identificată ca fiind dăunătoare pentru celulele retinei. Vătămând ochii pe termen lung, ea poate accelera apariția DMLV (Degenerare Maculară Legată de Vârstă). Crizal Prevencia reflectă în mod vizibil lumina albastrău-violet nocivă din lentile și ne ajută să ne protejăm ochii.

Cu Crizal Prevencia, ochelarii sunt mai rezistenți și protejați de zgârieturi, pete, picături de apă și particule de praf. Asta înseamnă că lentilele sunt foarte bine protejate. Iar acest lucru le face să fie mai ușor de folosit în activitățile de zi cu zi.

VĂ AJUTĂ SĂ GÂNDIȚI PE TERMEN LUNG

Ecranele digitale, lumina de la birou, becurile fluorescente—lumina albastră este peste tot, mai ales când vă aflați în aer liber – pentru că soarele este de fapt principala sursă a acestei lumini. O parte din spectrul luminii albastre este importantă în viața noastră de zi cu zi, în reglarea ciclului de somn, cu impact asupra dispoziției noastre și a performanțelor cognitive. Însă nu întregul spectru al luminii albastre ne este de folos. Expunerea pe termen lung și în mod constant la lumina albastră nocivă (sau lumina albastră-violet) poate contribui la vătămarea ochilor pe termen lung.

Sfatul specialistului

Lumina face parte din viața noastră, o întâlnim pretutindeni. ??????̗??? ?? care emit lumină dăunătoare sunt prezente în zilele însorite , dar sunt prezente și cand afară este înnorat. ?????????? ?????????? ?̗? ???????? ???????? emit cea mai mare cantitate de lumină dăunătoare. Asta înseamna că avem nevoie de lentile de calitate pe toata durata vieții, pentru a putea păstra resursele vizuale.

Port lentile Crizal Prevencia împreună cu familia mea de aproximativ 3 ani. Eu și Andrei suntem purtători de ochelari permnent, iar Alex soțul meu poartă ochelarii la condus pe timp de noapte, pentru că îi elimină reflexile de la iluminatul stradal și farurile mașinilor de pe contrasesn.

Au fost lentilele care au făcut diferența de la prima secundă când i-am pus la ochii, ochii mei sunt odihniți chiar și după o zi în care stau mai mult pe ecranele digitale.

Se curăță mult mai ușor, au protecție împotriva prafului, a apei și rezistență la zgârieturi.

Cea mai tare chestie la aceste lentile este că au un filtru selectiv. Asta înseamnă că lumina daunătoare albastru -violet este blocată și lumina benefică – albastru turcoaz este lăsată să treacă prin lentilă.

De ce este benefică lumina Albastru-turcuaz ?

Lumina albastru turcoaz ajută memoria și îmbunătățește starea de spirit, stimulează vigilența și funcția cognitivă și cel mai important ajută la menținerea ritmului circadian ( ciclul natur veghe-somn al organismului).

În schimb prea multă expunere la munina albastru – violet în timpul nopții pot perturba ritmul circadian, ceea ce duce la tulburări de somn și oboseală în timpul zilei

Distribuie Articolul

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Acest site foloseste cookie-uri si poate colecta anumite date personale in scopuri comerciale, pentru mai multe detalii accesati pagina de Definitii si Termeni.

preloader